Marja- & Vihannestila Kirmanen

 

 

Viljelykasvit 

 

Viljelyssä meillä on mansikkaa, vadelmaa, ruokaperunaa ja varhaisperunaa

 

  Mansikka

 

Mansikkaa viljellään noin 2,5 hehtaarin alalla. Mansikka lajike on Polka. Marjoja pakataan 5Kg laatikoihin ja rasioihin. Meillä on myös myyntipiste mansikan satoaikana Kerimäen S- Marketin pihassa. Mansikkaa voi käydä ostamassa suoraan tilalta ja meillä on myös itsepoimintaa.   

 

 Polka mansikan kukkia  

 

 Vadelma  

 

Vadelmaa viljellään 1 ha alalla. Vadelman satokausi yleensä alkaa kun mansikan loppuu. Vadelmalajikkeena meillä on suurimarjainen Glen Ample. Vadelmaa toimitetaan muutamiin lähialueen kauppoihin. Vadelmaa saa myös suoraan tilalta, valmiina tilauksesta sekä itsepoimittuna. 

 

Glen Ample vadelmaa odottamassa poimijoita 
Meidän tilalla haittaeläimet torjutaan pelloilta nestekaasulla toimivalla äänikarkoittimella. Pauke torjuu linnut niitä vahingoittamatta ja sadon hygenia saadaa pysymään hyvänä.


Ruokaperuna ja varhaisperuna

 

Perunaa viljellään noin 5 hehtaarin alalla. Perunaa toimitetaan muutamiin lähialueen kauppoihin. Sitä myydään myös pakattuna suoraan tilalta. Säkkikoot 25 Kg 15Kg 10Kg sekä 5 Kg. Varhaisperunaa aletaan saamaan kesäkuun lopulla. Siitä eteenpäin perunaa yleensä riittää seuraavaan kevääseen. Kannattaa soittaa ennen kun tulee piipahtamaan tilalle perunaostoksille. 

 

 

 

Velox perunan kukka